Annons

Klart med hemlig köpare i Gävle

Gävle Beslutet om vem som får köpa de 800 kommunala lägenheterna på Brynäs och i Sätra togs i slutet av förra veckan. Men vem köparen är vill Gavlegårdarna inte berätta förrän på torsdag i samband med att hyresgästerna informeras.
Foto: Lena Mattsson
På torsdag meddelar Gavlegårdarna vem som köpt de 800 lägenheterna på Brynäs och i Sätra.

Vem som blir ny hyresvärd för de hittills kommunala hyresgästerna på Brynäs och i Sätra kommer alltså att vara hemligt tills på torsdag eftermiddag och kväll då köparen träffar sina blivande hyresgäster för första gången. 17.30 hålls ett möte i Stora Sätraskolans aula och 19.00 hålls ett möte i Stora gasklockan.

”Vi kommer inte att meddela köparen innan informationsmötena med hänsyn för våra hyresgäster”, skriver  Gavlegårdarnas kommunikationschef Tina Wilhelmsson i ett mail till Hem & Hyra.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

De aktuella adresserna där hyresgästerna nu får ny hyresvärd är: Södra Hospitalsgatan 9-13, 10, Södra Sjötullsgatan 12-14, Waldenströmsgatan 10, Boothsgatan 2-4, 8, Södra Fiskargatan 10-14, 13, 16-20, 15-17, Ladugatan 2-6, 1-3, på Brynäs och Porfyrvägen 1-7 samt Norrbågen 22-30 i Sätra.

Annons

Hem & Hyra skrev tidigare i år om kommunala försäljningar av lägenheter och hur fenomenet blivit vanliga. Läs mer här.

Den nu aktuella försäljningen i Gävle godkändes av kommunfullmäktige vid ett extrainsatt sammanträde i december. Socialdemokraterna som när de hade den kommunala makten röstat för försäljningar sa denna gång nej till försäljning. Men Alliansens jasida vann med stöd av Sverigedemokraterna. Läs mer här.

Annons
Läs ocksåViveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"
Läs också Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.