Annons

Ja till Gävleförsäljningen

Gävle Kommunfullmäktiges majoritet röstade för att kommunala Gavlegårdarna återigen ska få sälja fastigheter. Denna gång är det hyresgästerna i 803 lägenheter på Brynäs och i Sätra som får en ny, privat, hyresvärd.
Foto: Lena Mattsson
Kommunfullmäktige sa igår ja till försäljningen av 803 kommunala lägenheter i Gävle.

Igår kväll, på ett extrainsatt sammanträde, beslöt alltså Gävles fullmäktige att försäljningen av 803 av Gavlegårdarnas lägenheter ska säljas. SD och Alliansen röstade för och Vänsterpartiet och Socialdemokraterna röstade emot.

Insändarna i lokaltidningarna har varit många från berörda hyresgäster, kommunpolitiker och Hyresgästföreningen och på sociala medier har många uttryckt både sorg och ilska över förslaget.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hem & Hyra har skrivit om ett välbesökt informationsmöte som Hyresgästföreningen ordnade förra veckan, läs mer här.

Annons

Läs mer om Gavlegårdarnas tidigare försäljningarna här.

Läs mer om vilka fastigheter som kommer att säljas här.

Annons
Läs ocksåJurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd"
Läs också Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Efter fjärrvärmechocken - bostadsbolaget gläds åt Konkurrensverkets besked: ”Vi ser det som en vinst” Rikshem krävde Abdullah på 140 000 kronor för nedrökt lägenhet – slipper undan med en bråkdel

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.