Annons

Klart var Kopparstaden ska sälja fastigheter

Falun Vid sitt styrelsemöte igår bestämde Kopparstaden vilka fastigheter man ska sälja. Hyresgästerna kommer att informeras på måndag.

Det har varit klart sedan länge att Kopparstaden, Faluns kommunala bostadsföretag, ska sälja fastigheter för att klara sin nyproduktion. Men först i dag, efter gårdagens styrelsemöte, tog styrelsen beslut om vilka fastigheter som ska bjudas ut till försäljning.

Det som ska säljas har tre adresser:

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Herrhagsvägen 217-243, Tallbacksvägen 4, 6, 8, 9 och 11, Polhemsvägen 11, 13 och 17.

Annons
På Kopparstadens hemsida skriver vd Pernilla Wigren:

– Vi har valt ut väl fungerande, attraktiva områden som vi tror kan inbringa ett bra pris. Samtidigt har vi värnat om vårt utbud, i båda områdena kommer vi ha kvar en stor andel av lägenheterna.

Marcus Kjellin, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen har tidigare kommenterat Kopparstadens försäljningar så här:

Annons
Läs ocksåOro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre"Ann-Christin Berntsson och GlennRisto på Lantsågen i Trollhättan.

– Kopparstaden vill ha en bättre spridning på sitt fastighetsbestånd. De vill till exempel bygga nya billiga bostäder i centrum så att alla kan bo centralt och inte bara de med pengar. Vi är principiellt emot försäljningar men det kan i Faluns fall få positiva effekter.

Läs också Lovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon 36 kommunala hyror klara i Mellansverige – vi har listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.