Annons

Kommunen och Hyresgästföreningen oense

Sundsvall undsvall kommun kommer att ge klartecken till företaget Alloktons fastighetsköp. Detta trots att Hyresgästföreningen är starkt kritisk.​
Företaget Allokton köpte för en tid sedan 19 fastigheter i Sundsvall för 231 miljoner. Men Hyresgästföreningen var skeptisk till köpet.
 
Två veckor efter att köpet blev officiellt häktades nämligen en av Alloktons ägare misstänkt för grova skatte- och insiderbrott.
Hyresgästföreningens Conny Säker menar att det dessutom finns stora brister i underhållet av de fastigheter i Stockholm som bolaget redan äger.
 
– Vi rekommenderade kommunen att inte ge Allokton förvärvstillstånd, säger Säker.
 
Statsbyggnadsnämnden arbetsutskott, vid Sundsvalls kommun, lägger dock inte någon vikt vid Hyresgästföreningens farhågor. Vid sitt senaste möte beslutade arbetsutskottet att ge Allokton förvärvstillstånd för fastigheterna.
 
Till Sundsvalls tidning säger kommunjuristen Arne Mattisson, att det inte finns något stöd för Hyresgästföreningens begäran att inte bevilja förvärvstillstånd.
 
– Att den tidigare huvudägaren har suttit häktad misstänkt grova brott har heller ingen betydelse, eftersom det numera är andra ägare till företaget, menar Arne Mattisson.
 
Hyresgästföreningen är dock fortfarande tveksamma.
 
– Vi tycker att kommunen borde ha låtit  Hyresnämnden avgöra om Allokton ska få förvärvstillstånd eller inte. Det är varken kommunens eller vår sak att bestämma vad som är rätt och riktigt i det här fallet utan Hyresnämndens, säger Conny Säker.
 
Enligt Säker finns det fortfarande en mängd oklarheter kring Allokton.
 
– Jag tvivlar på att kommunens jurist lyckats undanröja alla oklarheter, säger Säker.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Ockupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över Över 650 hyresgäster protesterar mot försäljning i Gottsunda

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.