HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kommunen vann i högsta instans

Avesta Gamla Byn gjorde inte fel när de överförde 60 miljoner kronor till Avesta Industristad. Det menar Högsta förvaltningsdomstolen efter att en Avestabo överklagat fullmäktigebeslutet.

Avestabon Lennart Olsson har dragit ärendet om överföring av de 60 miljoner mellan de två kommunala bolagen så långt det går. Och han har förlorat i alla instanser; förvaltningsrätten i Falun, Kammarrätten i Sundsvall och nu alltså även i Högsta förvaltningsdomstolen.

När Hem & Hyra skrev om överklagandet i våras berättade Lennart Olsson bland annat att han tyckte att fullmäktiges beslut var både skevt och irriterande:

Läs ocksåPernilla drogs inför rätta för hundralappar med kommunens knivskarpa gräns: “Ingen hittar en sån lägenhet”Pernilla drogs till rätta eftersom hennes hyra var för dyr

 – Gamla Byn har sagt att det är en äldre vinst de använder sig av. Men jag menar att det ska vara juste, vill kommunen stötta sitt dotterbolag får de ta det av sina skattemedel och inte av bostadsbolagets pengar. 

Men Högsta förvaltningsdomstolen var alltså av en annan mening och menar att Avesta kommun följt kommunallagen.

Läs också Så riskerar hyresgäster hamna på gatan med kommunernas tuffa tidsgräns Lånade pengar och for utomlands – ville ha bidrag till hyran Kommunen fortsätter neka hyresgäster med svartkontrakt bidrag - väntar på fler domar Du betalar elitlagen via hyran – "pengar behövs i de här tiderna"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.