Annons

Kritik mot bolag i Degerfors

Örebro Hyresgäster som hyr av norska fastighetsbolaget SweNor Degerfors, har fått vända sig till Hyresgästföreningen för att få hjälp med vattenskador, mögel och dåligt underhåll.

​- Husen är snart 50 år gamla, så vattenledningar och avloppsstammar är gamla och då blir det en del vattenläckor, säger Le-Roy Wentzel som är förhandlare på Hyresgästföreningen, till nyhetsprogrammet Tvärsnytt i SVT.

Annons
 
Tvärsnytt berättar att det är det norska fastighetsbolaget SweNor Eiendom i Drammen som äger bolaget i Degerfors och att de fått kritik både av revisorer och av en investerare från USA. Investeraren ska enligt SVT ha stämt ägarna för bedrägeri och avtalsbrott.
 
Bolaget äger flera fastigheter i Sverige. I Sundsvall tvångsförvaltas två av fastigheterna, sedan hyresvärden inte betalat sina räkningar i tid.
 
Fastigheterna i Degerfors ligger nu ute till försäljning.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Var fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin vilja Regionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är” Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Värd vill höja 10,6 procent – "Folk är oroliga att inte klara det" Han ska kämpa för världens hyresgäster - ny generalsekreterare från Malmö: "Omtumlande"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.