HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kvarnen-hyresgäster slipper chockhöjda hyror

Uppsala Hyresgästerna i Kvarnen-huset i Uppsala slipper chockhöjda hyror. Efter förhandlingar höjs hyrorna med 5,5 procent.

Hyresgästerna i Kvarnen-huset i centrala Uppsala kan pusta ut. Det blir ingen 20-procentig hyreshöjning som hyresvärden Andersson Company och ALM Equity begärde. Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen stannade hyreshöjningen istället på 5,5 procent. 

– De accepterade till slut vårt motbud och vår argumentation, det känns skönt, säger Per Claesson, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

Det var i början på oktober som Andersson Company och ALM Equity lämnade besked om att man ville höja hyrorna med 20 procent, med motiveringen att lägenheterna har ett väldigt attraktivt läge, både centralt och nära Resecentrum.  En så stor hyreshöjning skulle innebära 1200 kronor mer i månaden för ett hushåll med en genomsnittlig hyra på 6100 kronor.

Läs också Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Ingen prövning i Högsta domstolen – Maria får bo kvar i hotellhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.