Annons

Kvarnen-hyresgäster slipper chockhöjda hyror

Uppsala Hyresgästerna i Kvarnen-huset i Uppsala slipper chockhöjda hyror. Efter förhandlingar höjs hyrorna med 5,5 procent.

Hyresgästerna i Kvarnen-huset i centrala Uppsala kan pusta ut. Det blir ingen 20-procentig hyreshöjning som hyresvärden Andersson Company och ALM Equity begärde. Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen stannade hyreshöjningen istället på 5,5 procent. 

– De accepterade till slut vårt motbud och vår argumentation, det känns skönt, säger Per Claesson, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det var i början på oktober som Andersson Company och ALM Equity lämnade besked om att man ville höja hyrorna med 20 procent, med motiveringen att lägenheterna har ett väldigt attraktivt läge, både centralt och nära Resecentrum.  En så stor hyreshöjning skulle innebära 1200 kronor mer i månaden för ett hushåll med en genomsnittlig hyra på 6100 kronor.

Annons
Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.