Annons

Lättare få bostad utanför Visby

Gotland Fortsatt bostadsbrist i Visby men på övriga Gotland är bostadsmarknaden i balans. I alla fall ett tag till. Det visar länsstyrelsens årliga bostadsmarknadsenkät.
Det råder fortsatt bostadsbrist i Visby, visar länsstyrelsens undersökning.

Enligt länsstyrelsen har det varit bostadsbrist i Visby i över tio år och de bostäder som efterfrågas är framför allt hyreslägenheter. Generellt finns behov av mindre lägenheter, ettor och tvåor, och större bostäder, fyror och femmor, i radhus.

Men utanför Visby är situationen annorlunda. Enligt undersökningen har övriga Gotland en bostadsmarknad i balans och har haft en betydligt bättre tillgång på bostäder de senaste tio åren och till och med haft perioder av överskott.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men som utvecklingen ser ut befarar länsstyrelsen att bostadsbristen når övriga Gotland fem år om. Orsaken är att trycket på bostadsmarknaden ökar när fler förväntas flytta till ön. Det handlar bland annat om Försvarsmaktens etablering på Tofta skjutfält och att kommunen kommer att ta mot fler nyanlända.

Annons
Läs också Hyresgäster tvingades flytta - fick över 200 000 kronor var Så vill de förbättra sitt kvarter Hönshuset blev ny hyreslägenhet Skoaffär blir nya bostäder Uthyrare åtalad för bedrägeri

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.