Annons

Så vill de förbättra sitt kvarter

Visby En batterieholk, en grillplats och kanske en övernattningsbostad för gäster? I kvarteret Melonen i Visby vill en grupp hyresgäster få till flera förbättringar av bostadsområdet.

– Jag tycker det är viktigt med trivsel i området. Det skulle vara bra med lite fler bänkar och sittgrupper så det blev fler samlingsplatser här, säger Susann Hansson.

Hon är en av sju hyresgäster som gått med i den nya arbetsgrupp som startat upp i kvarteret. Gruppen bildades efter att Hyresgästföreningen gått runt och knackat dörr för att hitta intresserade som vill engagera sig i bostadsområdet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

På första mötet kom det nästan 20 personer som gav olika förslag på förbättringar och förändringar.

– Det var en sådan energi, så det var inte svårt att få till en arbetsgrupp här, säger Richard Larsson, ny boendeutvecklare på Hyresgästföreningen på Gotland.

Annons

För arbetsgruppen gäller det att välja vilka förslag de ska ta tag i först. En ny grillplats och bättre återvinningsmöjligheter kommer högt upp. Men även att göra i ordning hyresgästlokalen.

Läs ocksåNy satsning ska lyfta utsatta stadsdelar: "Det gäller att spräcka bubblorna"Två män står framför en byggnad i Klockaretorpet centrum.

– Det skulle behöva målas om invändigt. Färgerna går inte ihop, det är både lila, gult och rött på väggarna, säger hyresgästen Joakim Lissen.

I kvarteret har det tidigare funnits en lokal hyresgästförening. Något som Richard Larsson hoppas det kan bli igen på sikt.

Annons

– Första steget är en arbetsgrupp, sedan får vi se. Det viktiga är att vi får i gång engagerade medlemmar, säger han.

Läs ocksåBäst i hela landet – medlemmarna ökar i rekordfartBildmontage. Joel Ahonen, gruppchef för medlemsutveckling i region sydost, gläds åt ökande medlemsantal. Regionfullmäktige i Nässjö.

 

Läs också Inger Borg vald till ordförande – föreningsdialoger skapade det förtroende som krävdes Regionens medlemstapp ska fixas vid dörren Allt fler strider när hyran ska höjas: "Konfliktnivån har ökat"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.