HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Så vill de förbättra sitt kvarter

Visby En batterieholk, en grillplats och kanske en övernattningsbostad för gäster? I kvarteret Melonen i Visby vill en grupp hyresgäster få till flera förbättringar av bostadsområdet.

– Jag tycker det är viktigt med trivsel i området. Det skulle vara bra med lite fler bänkar och sittgrupper så det blev fler samlingsplatser här, säger Susann Hansson.

Hon är en av sju hyresgäster som gått med i den nya arbetsgrupp som startat upp i kvarteret. Gruppen bildades efter att Hyresgästföreningen gått runt och knackat dörr för att hitta intresserade som vill engagera sig i bostadsområdet.

Läs ocksåInger Borg vald till ordförande – föreningsdialoger skapade det förtroende som krävdesInger Borg, regionordförande Sydost.

På första mötet kom det nästan 20 personer som gav olika förslag på förbättringar och förändringar.

– Det var en sådan energi, så det var inte svårt att få till en arbetsgrupp här, säger Richard Larsson, ny boendeutvecklare på Hyresgästföreningen på Gotland.

För arbetsgruppen gäller det att välja vilka förslag de ska ta tag i först. En ny grillplats och bättre återvinningsmöjligheter kommer högt upp. Men även att göra i ordning hyresgästlokalen.

Läs ocksåRegionens medlemstapp ska fixas vid dörrenHyresgästföreningens medlemskort

– Det skulle behöva målas om invändigt. Färgerna går inte ihop, det är både lila, gult och rött på väggarna, säger hyresgästen Joakim Lissen.

I kvarteret har det tidigare funnits en lokal hyresgästförening. Något som Richard Larsson hoppas det kan bli igen på sikt.

– Första steget är en arbetsgrupp, sedan får vi se. Det viktiga är att vi får i gång engagerade medlemmar, säger han.

Läs ocksåAllt fler strider när hyran ska höjas: "Konfliktnivån har ökat"

 

Läs också Ny regionordförande lämnar sina uppdrag Färre tar hjälp av Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.