Annons

Lek med eld tros ha startat dödsbranden i Mjölby

Mjölby Barns lek med eld är den sannolika orsaken bakom dödsbranden på Prästgårdsliden i början av mars. Det visar polisens utredning, som nu är klar.
Foto: Jenny Knutsson
Utredningen av branden på Prästgårdsliden i Mjölby är klar.

En femårig flicka omkom i branden. Utredningen, som bygger på tekniska undersökningar och vittnesförhör, har visat att branden med största sannolikhet startade i ett sovrum där flickan lekte. Polisen tror att hon blev rädd när branden tog fart och sprang och gömde sig under en säng i ett annat rum, där hon senare hittades död.

”Det här är en tragedi och våra tankar går till den drabbade familjen”, skriver östgötapolisens informatör Erik Thulin i ett pressmeddelande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Polisen konstaterar att det vid bränder av det här slaget är svårt att peka ut den exakta brandorsaken, men att det mesta ändå tyder på att det var så här det gick till. Exakt vad som hände i sovrummet där flickan lekte har inte kunnat fastställas.

Annons

Det snabba brandförloppet har lett till många rykten och spekulationer. Polisen betonar att det inte har förekommit någon balkonggrillning och att man inte heller har hittat några spår efter brandfarliga vätskor. Teorin om ett elfel har också kunnat uteslutas. Det finns ingen misstanke om brott och inga fler utredningsåtgärder kommer att genomföras.

17 av de 19 lägenheterna i femvåningshuset var bebodda när branden inträffade. Samtliga hyresgäster har fått hjälp att hitta annat boende i Mjölby kommun. En del av de drabbade har också fått akut ekonomiskt stöd genom kommunen och de som velat ha samtalshjälp för att bearbeta det som hänt har också fått det.

Annons
Läs ocksåRadhusens dåliga brandskydd fixas inte - Hyresgästen Ida: "Det är katastrof"

Läs mer om branden här:
Bostadsbolaget ber om hjälp
Branddrabbade i Mjölby saknar hemförsäkring
Oro bland grannarna efter branden på Prästgårdsliden

Läs också Ingelas jobb: se till att färre förlorar sina hem Gratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringen Batteridrivet luciatåg fixade julstämning i Mjölbys bostadsområden Corona skapar dålig stämning - då säger värden till på skarpen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.