Annons

Leksand lockar med lunch och lotter

Leksand ​För att få hyresgästerna hos Leksandsbostäder mer aktiva bjuder Hyresgästföreningen och Leksandsbostäder på lunch, information och film. Dessutom lottas en månadshyra ut.

På lördag bjuds de av Leksandsbostäders hyresgäster som anmält sig på lunch med Kuprik, den svenske kocken, och sedan blir det möte där Hyresgästföreningen och Leksandsbostäder båda passar på att berätta och informera.

– Leksandsborna är inte så engagerade i bofrågor och det vill vi ändra på. Kanske har de det ganska bra och är därför inte så intresserade, det skulle kunna vara en förklaring, säger Jan Dahlqvist, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Efter informationen bjuds det på film, Jägarna 2, och då startar också det lotteri där ett hushåll vinner en månadshyra. Alla som går på filmen får en lott per hushåll.

Annons

– De som sedan också kommer på våra idéverkstäder 13 oktober och därefter är med på en av arbetsgruppernas möten får två lotter till. Den som vinner en månadshyra får den som en julklapp har vi tänkt, säger Jan Dahlqvist.

Fyra arbetsgrupper ska bildas. De ska bland annat arbeta med inne- och utemiljö, trygghet och sociala gemenskap.

Annons
Läs ocksåBildrik bok om Hyresgästföreningens första sekel – här inträffade de gyllene årenHyresgäster i förening, 100 år med Hyresgästföreningen, Peter Forsman, Pär Svanberg

– Även om man har det bra och trivs där man bor är det viktigt att boendefrågorna lyfts fram och att man har en dialog med hyresvärden, säger Jan Dahlqvist.

Läs också Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Äldre man tog strypgrepp på grannens pojkvän – vräks Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.