Annons

Lisa och Teo flyttar in i ett nybyggt hem i Sölvesborg

Sölvesborg Lisa Arvidsson är en av de hyresgäster som i veckan flyttar in i Sölvesborgshems nybyggnation Nya Tivoli – bolagets första på 15 år.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Lisa Arvidsson och Teo är nyinflyttade på Hjortronstigen i Sölvesborg.

Ettåriga cocker spanieln Teo nosar ivrigt runt på marken utanför sin nya entré. Här, i huslängan på Hjortronstigen i bostadsområdet Hjortakroken i Sölvesborg, ska han och matte Lisa Arvidsson dela en tvårumslägenhet på 60 kvadratmeter framöver. Egen ingång, markplan med täppa och så skogen runt hörnet talar för att det nya boendet kommer att passa dem bra.

– Jag är uppvuxen på landet, och tycker att det var ett ypperligt tillfälle att bo nära naturen men ändå ha nära till stan, säger Lisa Arvidsson. Med egen gräsmatta och uppfart blir det lite mer självständigt trots att det är en hyreslägenhet. Jag tror att vi kommer att trivas här!

ANNONSGuide till hemförsäkringar

På samma gata flyttar Sebastian Svensson in med sin sambo Jennie Bengtsson och dottern Ally. De lämnar en bostadsrätt i skånska Lund och blir nu Blekingebor eftersom Sebastian har fått jobb i Sölvesborg. Den nybyggda marklägenheten kändes som ett bra alternativ för den nyblivna barnfamiljen.

Annons

– Vi fick en tös här för några månader sedan, säger Sebastian Svensson. Det var väl det här att det var en gräsplätt så att hon kan vara ute. Och nybyggt boende är ju rätt sällsynt.

De 18 marklägenheterna på Hjortronstigen och Harstigen är kommunägda Sölvesborgshems första nybyggnation på 15 år. Tio av dem är redan inflyttningsklara, medan de åtta på Harstigen står redo om ett par veckor.

Läs ocksåGinzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!"Ginzagrundaren Hasse Haraldsson bygger hyresbostäder och får Fåglum på Västgötaslätten att frodas.

Lägenheterna har två till fyra rum och kök, med individuell mätning av värme och vatten. Kallhyran för en tvåa på 60 kvadratmeter ligger på cirka 6 240 kronor i månaden, och en fyra på 82 kvadratmeter kostar 8 230 kronor.

Annons

I dagsläget står ännu två lägenheter outhyrda.

Läs också Emma bor i prisat hus: ”Härligt att det kan byggas nåt som sticker ut” Här "röstar" Storviksborna inför nybygge I Sölvesborg får fimpare premie Bytesaffär ska ge billigare lägenheter i Gårdsten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.