HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ljurahus kan bli LSS-boende

Norrköping 31 hyreslägenheter i Ljura i Norrköping kan komma att förvandlas till LSS-boende. Beslut tas i höst och enligt Hyresbostäder kommer hyresgästerna erbjudas andra bostäder.
Foto: Jakob Kindesjö
Ett av Hyresbostäders hyreshus i stadsdelen Ljura i Norrköping.

Det handlar om det så kallade ”pizzahuset” i stadsdelen Ljura som kommunen och Hyresbostäder nu vill göra om till ett boende för personer med psykiska eller fysiska funktionshinder. Huset på Ljuragatan 13-19 är det sista som ska renoveras i den omfattande upprustningen av 50-tals området.

– Huset är väldigt lämpligt som LSS-boende, det många ettor och lokaler i fastigheten, som gör att det skulle passa väldigt bra. Vi utgår från att det är det som gäller och i andra hand blir det bostäder, säger Lars Löfgren, marknadschef på Hyresbostäder.

Läs ocksåHyresbostäder vill minska byggandet i Norrköping: ”Känns galet just nu”

I höst väntas kommunen fatta beslut om det blir ett LSS-boende på adressen. Hyresbostäder håller nu på att informera de hyresgäster som berörs av planerna och kommer att kalla de boende till ett möte. Oavsett vad som händer så kommer fastigheten att behöva evakueras inför renoveringen av huset, som är planerad att starta vid årsskiftet. 

– Det har pratats om att folk ska vräkas, så är det förstås inte. Ingen blir vräkt eller utslängd. Alla som bor där kommer att erbjudas ett annat boende. Under tiden vi renoverar så kommer man få bo i ett evakueringsboende, förklarar Lars Löfgren.

Läs också Norrköping bygger allt mer - men var är hyresgästerna? Sofia får betala men grannen parkerar gratis - Så mycket skiljer p-hyrorna Stadsdelen stryks från listan - samtidigt har brotten ökat Ny Norrköpingshyra påverkar över 18.000 lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.