HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Lkab bygger ytterligare 60 ersättningslägenheter i Gällivare

Gällivare Gruvbolaget Lkab och allmännyttan Top Bostäder har tecknat avtal om nästa etapp i samhällsomvandlingen. Det innebär 60 nya lägenheter i centrala Gällivare med inflyttning i november 2021.
Foto: Daniel Olausson/Follow The Light
Lkab håller på att ersätta lägenheterna som försvinner i och med gruvans utbredning i Malmberget.

Det är hyresgästerna på Bergmansgatan 1, 3 ,5 och 7 i Malmberget som får erbjudande att flytta till de nya tre- och fyravåningshusen i korsningen Parkgatan-Per Högströmsgatan. De kommer att få sex månaders hyresrabatt om de flyttar själva och därefter får de också en hyrestrappa i åtta år. Flyttersättning och hyresrabatt bekostas av Lkab.

Lindbäcks bygg har fått uppdraget att bygga.

Läs ocksåNybyggaranda på fjället när folk flyr Malmbergsgruvan

– Det här är jätteviktigt för Top Bostäder och en hjälp för våra kunder som kan flytta från ett avvecklingssamhälle till någonting nytt i Gällivare, där det inte finns någon service eller några affärer kvar längre, säger Esa Norojärvi, VD hos Top Bostäder.

Annons

Lkab har hittills låtit bygga 232 lägenheter åt allmännyttan Top Bostäder under 2018 och 2019. Totalt har Lkab låtit bygga 620 lägenheter som ersättning för de som rivs i Malmberget.

– Hittills har vi byggt ungefär hälften av vad vi ska bygga, säger Ulf Hansson, Lkab.

Annons
Läs ocksåByggandet i Gällivare tar fart
Läs också Ytterligare lägenheter måste bort Topbostäders vd får sparken – efter kommunens utredning om kränkningar Hyrorna för allmännyttan i Malmfältskommunerna klara

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.