HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ytterligare lägenheter måste bort

Gällivare 2019 ska ytterligare 120 bostäder vara avvecklade. LKAB:s prognoser visar att allt mindre av nuvarande Malmberget blir kvar.

Det aktuella området ligger mellan den så kallade Fabiangropen och den naturliga krosszon som finns i marken vid Linnévägen. 120 lägenheter av LKABs eget bestånd berörs samt ett knappt hundratal villor, och som enligt dagens prognoser ska vara avvecklade fram till 2019. Av bolagets information framgår dock att nya miljövillkor kan innebära att ytterligare fastigheter berörs.

– Det här påverkar självklart många medborgare i östra Malmberget och nu måste vi höja farten i samhällsomvandlingens planprocesser. Repisvaara har varit prioriterat och samtidigt pågår en förtätning av Gällivare men vi måste jobba på att ta fram än fler områden för bostäder så vi har en planberedskap, säger kommunalrådet Jeanette Wäppling (V).

Läs ocksåMögel trots värdens åtgärdslöfte - Nadias dotter blir sjuk av lägenheten

–  Vi måste analysera det nya läget men vi kommer att arbeta för att tillvarata våra kommunmedborgares intressen. I samverkansavtalet som skrevs 2012 var det tydligt att östra Malmberget skulle bli kvar med en attraktiv boendemiljö och med bibehållen samhällsservice. Nu ändras förutsättningarna och det måste vi se över, säger kommunalrådet Lars Alriksson (M).

Läs också Luleå lider av växtvärk när näringslivet växer kraftigt LKAB bygger 5000 nya skyddsrumsplatser i Kiruna Fem kulturbyggnader med bostäder ska flyttas Tusentals gröna jobb skapar akut bostadsbrist och oro i Norrland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.