Annons

Lösa kamphundar skrämmer grannar – hyresgäst sägs upp

Malmö Hyresgästens kamphundar sprider skräck bland grannarna, som inte vågar släppa ut sina barn på gården, och skrämmer iväg hantverkare. Dessutom syns hyresgästen, som nu riskerar kontraktet, på film när han snor övervakningskameran i tvättstugan.

Hyresvärden har fått nog av hyresgästen på Seved i Malmö som sprider skräck bland grannarna med sina hundar som får springa lösa både i trapphuset och på gården. Hyresgästen har sagts upp och hyresvärden har vänt sig till hyresnämnden för att få uppsägningen godkänd.

I ansökan till hyresnämnden vittnar flera grannar om sin rädsla för de lösa hundarna. ”Dom springer lösa på gården och vi vågar inte släppa ut våra barn” skriver en granne. En annan granne klagar på mer än hundarna: ”Vi är rädda för hans vänner och spring i trappan. Det luktar hasch i källaren!”

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Hantverkare vittnar om rädsla för att gå ut i trapphuset och några hantverkare som skulle in i hyresgästens lägenhet blev så hotfullt bemötta att de inte ville återvända. Vid något tillfälle har hyresgästen vägrat släppa in hantverkare. Det är med andra ord inte bara kamphundarna som är problemet, enligt hyresvärden. Hyresgästen har slängt grovsopor bland hushållssoporna och efter att hyresvärden satte upp en övervakningskamera i tvättstugan plockades den rätt omgående ned och har inte synts till igen. På filmen syns hyresgästen tvätta och sedan gå fram till övervakningskameran innan den slocknar.

Enligt hyresvärden kommer man på förhandlingen i hyresnämnden att kunna presentera ett flertal filmklipp som bevisar att hundarna springer lösa i huset och på gården. Hyresvärden menar att man har skickat ut flera varningsbrev till hyresgästen men att ingen bättring har skett.

Annons
Läs också Fler bostadsbolag förbjuder kamphundar Hetsig debatt om kamphundsförbud Hundägare får bo kvar trots förbud mot kamphundar Hyresgäst får ha snäll kamphund Öppnade inte när värden ringde på – blev uppsagd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.