Annons

Lysekils-vd vill ha träning och lek för pengarna

Lysekil Fotbollsklubben Lysekils AIK ville bli sponsrade. Okej, sa Christina Johansson, Lysekilsbostäders vd. ”Men jag vill inte ha en skylt, jag vill att ni fixar fotbollsträning med barnen i våra bostadsområden”.
Foto: Lysekilsbostäder
Samuel Wolfbrandt var en av a-lagsspelarna som kom för att spela match mot barnen på Badhusberget.

Sagt och gjort. Lysekils AIK nappade på idén, några fotbollsspelare från a-truppen kom för att träna och leka med barnen på multisportarenan på Badhusberget. Lysekilsbostäder fixade fika för de som kom för att vara publik. Och det blev succé. Många ville vara med och spela, och andra tog chansen att titta på. Och nu har det arrangerats ytterligare fotbollslek och träning med a-lagspelare på Badhusberget. En av besökarna skriver på Lysekilsbostäders Facebookssida att de vill ha återkommande evenemang med a-lagspelare varje vecka, då det blivit så kul för alla.

Hulda Wagar var en av dem som deltog i senaste sponsorträningen på Badhusberget i Lysekil.

Christina Johansson menar att detta kan bli ett sätt att jobba med sponsring med andra föreningar i kommunen. Och redan har det varit flera fotbollsträffar mellan Lysekils AIK och hyresgäster.

Annons

– Jag tycker det är viktigt att vi stöttar idrottsföreningarna, men jag tycker inte att våra hyresgäster har någon nytta av att det sitter en skylt med vårt namn på. Nej, vill de ha pengar får de allt göra något för dem, säger Christina Johansson.

Hon säger att fotbollsspelarna i Lysekil är förebilder för barn och ungdomar och då är det viktigt med möten mellan dem. Att man sedan kan bjuda in föräldrar och andra vuxna som publik gör att det kan bli riktig folkfest.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Är det farligt att åka hiss? Så vet du om hissen är säker Råttinvasion drabbar hyresgäster i Kiruna - "Det värsta hittills i min karriär" Mauritz ville sätta upp en laddstolpe: Kallduschen – inget bidrag till hyresgäster P-platsernas bredd passar en folkabubbla - men nu finns en halvmeter bredare bilar Tusentals bilar skadas på parkeringar – hyresvärdar vill göra p-platser bredare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.