HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Många unga saknar hemförsäkring i Jönköping

Jönköping Överlag är unga överrepresenterade bland dem som saknar hemförsäkring. För Jönköpings län är andelen högre än riksgenomsnittet, skriver Jönköpingsposten.

Fem procent av svenskarna i åldern 18–25 år saknar i dag hemförsäkring. I Jönköpings län är andelen betydligt högre, 16 procent. Det visar statistik som Statistiska centralbyrån tagit fram på uppdrag av If, skriver Jönköpingsposten.

Att andelen för Jönköpings län är hög tror Magnus Johansson, If Jönköping, beror på att också andelen studenter är hög.

Läs ocksåWillhem efter takraset: "Vi ska utreda alla tak"Fredrik Karlsson i Trollhättan råkade ut för takras i sin lägenhet.

– Många nysvenskar är inte heller medvetna om vikten av hemförsäkring. Det kan bero på kulturskillnader. De får kanske höra att de bör ha en – men inte varför det är viktigt, säger han till Jönköpingsposten.

Hos Vätterhem, Jönköpings största kommunala bostadsbolag, är man noga med att informera om vikten av hemförsäkring.

– Vi uppmanar alla att teckna en försäkring, det finns med i vår inflyttningsinformation, säger Raymond Pasca, marknadschef till Jönköpingsposten.

Läs ocksåSovrumstaket i Fredriks lägenhet rasade in: "Hade jag överlevt om jag legat i min säng?"Fredrik Eriksson i Trollhättan råkade ut för ett takras i sin lägenhet.
Läs också Om hyresvärden stämmer dig - så gör du för att inte bli ruinerad i rätten Var femte har haft inbrott i förrådet – här är dina rättigheter Vattnet steg över Yvonnes storstövlar efter oväder i Kungshamn

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.