HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Många vill bo i Mantorp

Mjölby Efterfrågan på bostäder i Mantorp är stor. Bostadsbolagets nya marklägenheter är uthyrda innan de ens är färdiga.
Foto: Jenny Knutsson
De nya lägenheterna i Mantorp är uthyrda innan de är färdiga.

– Inom loppet av en vecka till fjorton dagar efter att vi började hyra ut dem var alla uthyrda.

Det säger Charlotta Elliot, marknadschef på Bostadsbolaget i Mjölby.

Läs ocksåRadhusens dåliga brandskydd fixas inte - Hyresgästen Ida: "Det är katastrof"

Lägenheterna det handlar om är sju till antalet och skapas genom att en butikslokal i det så kallade Centrumhuset byggs om.

Att det fanns ett stort intresse kände bolaget till sedan tidigare, då man lät göra en enkätundersökning bland Mantorpsborna innan beslutet om att genomföra satsningen fattades.

– Det har varit ett högt tryck i Mantorp ett tag, men i dag har vi stor efterfrågan på lägenheter på alla orter. Vi har knappt några outhyrda lägenheter någonstans, säger Charlotta Elliot.

Läs ocksåIngelas jobb: se till att färre förlorar sina hemEn kvinna med ljust hår står utomhus. I bakgrunden syns hyreshus.

Bolaget undersöker därför möjligheten att bygga mer, eventuellt vid Svartån i Mjölby.

– Inga beslut är fattade om det ännu, så det är väldigt tidigt i processen.

Även i det fallet planerar Bostadsbolaget att göra en marknadsundersökning för att ta reda på om intresset är tillräckligt stort.

Läs ocksåGratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringenEn parkeringsplats till vänster och till höger en bild på en leende kvinna med slöja.

I samband med att de nya lägenheterna byggs i Mantorp passar Bostadsbolaget på att bygga balkonger till de lägenheter som sedan tidigare finns i huset, på övervåningen. Man installerar också en hiss.

– Eftersom det är en standardhöjning så höjs hyrorna. Hyresgästerna har gått med på det, säger Charlotta Elliot.

De nya lägenheterna ska vara inflyttningsklara 1 december.

– Den tidsplanen ser ut att hålla.

Läs också Batteridrivet luciatåg fixade julstämning i Mjölbys bostadsområden Corona skapar dålig stämning - då säger värden till på skarpen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.