HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Marie Linder: Striden skadar Hyresgästföreningen

Nyheter "Det är alltid allvarligt om en förtroendevald inte följer våra etiska regler eller annat." Så säger förbundsordförande Marie Linder apropå turbulensen i Stockholm.

Hyresgästföreningens ordförande Marie Linder kommenterar nu turbulensen kring Stockholmsregionens ordförande Greger Björkegren, som avsattes i måndags av regionstyrelsen i Stockholm.

Skälen bakom får regionstyrelsen svara på, säger hon.

Läs ocksåBrister och för hög hyra är hyresgästens främsta problem

Har du själv varit inblandad i suspenderingen?

– Nej, den har jag inte varit inblandad i.

Däremot har såväl förbundsstyrelsen som hon själv drivit på för förändringar i region Stockholm, säger Marie Linder.

Läs ocksåCorona har gett fyra av tio hyresgäster sämre ekonomi

– Det är ju ingen nyhet att vi har haft en utredning kring region Stockholm och startat ett förnyelsearbete, det har man kunnat läsa om i Hem & Hyra. Det är alltså ingen nyhet  att det har funnits problem i regionen. Jag har varit inblandad på så sätt att förbundsstyrelsen har beviljat pengar till förnyelsearbetet där.

Har Greger Björkegren försökt gå i en annan riktning?

– Det har funnits en del sådana signaler, men nu är man överens i regionstyrelsen om att man ska gå vidare. Det tycker jag är bra och det absolut viktigaste.

Läs ocksåHGF-ledamot häktad för misstänkt våldtäkt av barn

Marie Linder beskriver det omdiskuterade förnyelsearbetet som att det handlar om att få igång ett bättre styrelsearbete i region Stockholm, att stärka de förtroendevalda och se till att man är klar över roller mellan anställda och förtroendevalda.

–  Vi behöver jobba tillsammans med respekt för våra olika uppdrag. Det är det som har varit uppe till diskussion i region Stockholm. Det viktiga är nu att förnyelsearbetet fortsätter. Det finns också en bostadssituation och otroligt många andra frågor som är mycket viktiga att ta tag i och det tycker jag man ska fokusera på framöver.

Vad betyder det för Hyresgästföreningen att något sådant här händer?

– Det är alltid allvarligt om en förtroendevald inte följer våra etiska regler eller annat, och av det skälet suspenderas. Det har inträffat i flera fall och varje gång det inträffar påverkar det förstås organisationen. 

Om regionstyrelsens beslut att suspendera Greger Björkegren överklagas kommer frågan att behandlas av förbundsstyrelsen.

Läs också Sex av tio barn med utländsk bakgrund bor i hyresrätt Nej till politikerförslag – befarar att hyresgäster får betala kommunal verksamhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.