HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Massor av möten på Dalabergsdagen

Uddevalla Grilldoften blandades med zumbagung på Dalabergsdagen i Uddevalla. "Det är så roligt med allt folk som samlas och umgås här idag", sade Roula Abdelhalim på Mötesplats Dalaberg.

Ingen tycks veta exakt hur många år det har hållit på men enligt Lisbeth Svernling på Mötesplats Dalaberg handlar det om minst tjugofem.

– Det här är årets höjdpunkt. En dag då man verkligen ser allt bra som pågår här uppe på Dalaberg, säger Muhammad Al Kordi och baxar fram ytterligare en back med prunkande chili- och tomatplantor genom folkmassan.

Tillsammans med sina kompisar i föreningen Växtkraft passar Muhammad på att sälja plantor till besökarna på Dalabergsdagen.

– Vi har ett fantastiskt fint växthus några hundra meter härifrån där vi, som är hyresgäster hos Uddevallahem och medlemmar i föreningen, har möjlighet att plantera och odla året om, säger Muhammad.

Runt omkring förbereder andra boende området sina loppisbord. Här finns leksaker, husgeråd, kläder och skor. Samtidigt sprider sig förrädiska dofter av grillmat, bakverk och sötsaker över det långsmala torget.

– Kom och smaka på våra somaliska rätter. Det här är en röra med cocos och citron, varsågod, säger Deqo Matan och slevar upp den välsmakande vita massan.

Vid ett litet bord mitt på torget erbjuder Dalabergs Öppna förskola ett ritcafé för de yngsta. Flera föreningar, politiska partier, brottsofferjouren, vårdcentralen och biblioteket finns på plats för att möta folk och berätta om sin verksamhet.

– Visst är det här helt underbart! konstaterade kommunalrådet Ewy Gahnström (V) och tog sig en svängom i folkvimlet.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.