HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Mätning av varmvatten når centrum i Jönköping

Jönköping I år inför Vätterhem mätning av varmvatten även i Jönköpings stadskärna. Om ett par år mäts hela beståndets varmvatten individuellt.

Sakta men säkert utökar Vätterhem antalet lägenheter med individuell mätning av förbrukning av varmvatten.

Det är infört i Öxnehaga, Österängen och södra Råslätt. Införandet av mätningen pågår på norra Råslätt. Och i år riktas blickarna mot stadskärnan.

Läs ocksåHyresgäster slipper moms på egen el- och vattennota

Första etappen handlar om 500 centrumlägenheter som beräknas vara klara under 2013. Övriga lägenheter i centrum kommer att anslutas i etapper fram till 2015.

Annons

När individuell mätning införs blir det en generell hyressänkning, och den egna förbrukningen av varmvatten debiteras sedan i efterhand på hyresavin.

– Visst har vi fått lite klagomål, men det flesta duschar med förstånd så det har gått bra, säger Kent Sandén, Vätterhems vd.

Annons
Läs ocksåUddevallahem vill införa personlig vattennota

Vätterhem ägs av Jönköpings kommun och har 8 100 lägenheter.

Läs också Boverket sågar vattenmätare i varenda lägenhet Storförbrukare får betala för värmen hos Platen Slut med värme och vatten i hyran för Salemstadens hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.