Annons

Medling om Alebyggens hyror

Ale Förhandlingarna om nästa års hyror för 2 200 hyresgäster hos Alebyggen har gått i stå. Parterna står långt ifrån varandra, och nu väntar medling på riksnivå.

Det var i november som Alebyggen och Hyresgästföreningen inledde förhandlingar om hyrorna för 2014.

Men nu står det klart att parterna inte på egen hand klarar att nå en överenskommelse. Alebyggen hade med sig ett önskemål om att få höja hyran med 3,7 procent från årsskiftet. Det är en nivå som Hyresgästföreningen inte kan acceptera.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Vi står för långt ifrån varandra. Det vi är oense om är vad pengarna ska användas till, säger Pedram Kouchakpour, förhandlingschef för Hyresgästföreningen i region västra Sverige.

För att komma ur dödläget väljer parterna nu att begära medlingshjälp. Frågan om hyrorna i Ale har överlämnats till den partssammansatta Hyresmarknadskommittén, HMK, i Stockholm.

Annons

Alebyggens vd Lars-Ove Hellman väljer tills vidare att ligga lågt med kommentarer.

Läs ocksåFick inte igenom enorma hyreshöjningen : "Måste spara pengar på något annat"Bostadsområde i Emmaboda och EBA skylt.

– Jag vill inte föra någon förhandling via media, säger han till Hem & Hyra.

Tidigast i mitten av januari väntas kommittén lämna sitt förslag till lösning. Därefter är det upp till Alebyggen och Hyresgästföreningen att gemensamt försöka sy ihop en uppgörelse vid förhandlingsbordet.

Om detta inte lyckas strandar förhandlingarna. Då blir det HMK som avgör nästa års hyresnivå för Alebyggens hyresgäster.

Annons
Läs ocksåGavlegårdarnas hyror klara efter medling

Här kan du läsa om hur mycket andra hyresvärdar i länet vill höja hyrorna nästa år.

Här hittar du listan över färdiga uppgörelser i Västra Götaland för 2014.

Läs också Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Liten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än Hyresgästföreningen Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.