Annons

Mimmi Sandberg får skrivarpris

Falun ​Mimmi Sandberg, aktiv i Hyresgästföreningen i Bojsenburg i Falun, har prisats för en av sina noveller. Föreningen Arbetarskrivare skriver i sin motivering att hennes skrivande är ett skickligt hantverk som snabbt vänder nederlag till hopp i novellen Trollfar.

​Det är inte första gången Mimmi Sandberg får pris. I fjol fick hon Falu kommuns barn- och ungdomskulturpris för sitt arbete med dans- och teatergrupper i Hyresgästföreningens lokaler i Bojsenburg.

– Det här priset är extra roligt eftersom det går till mig personligen och mitt skrivande. Förutom 5 000 kronor har jag fått en veckas vistelse på kursgården Åkers Runö och det ska bli oerhört kul att bara få skriva en vecka, säger Mimmi Sandberg.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Den vinnande novellen heter alltså Trollfar och handlar om en man som efter ett liv i missbruk på sitt yttersta får uppleva lycka igen. Han möter respekt från vårdpersonalen och kärlek från den dotter han svikit.

Annons

– Jag skriver gärna om människor i svårigheter och jag vill göra det utan att läsaren får en smäll av historien och orden. Jag flyttar kommatecken och letar synonymer väldigt länge innan jag blir nöjd, säger Mimmi Sandberg.

Det händer att hon tar fram datorn en lugn natt på lasarettet i Falun där hon arbetar som undersköterska för att läsa igenom något av sina manus. Och visst drömmer hon om att ge ut en egen roman eller en novellsamling.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

– Jag har flera manus som ligger men jag vet att bara en promille av de manus som bokförlagen får in blir antagna. Men nu är jag genom priset liksom sedd som skrivare och det känns väldigt bra!

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.