Annons

Misstanke om bluffannons i Jönköping

Jönköping Polisen i Jönköping varnar för lägenhetsbluffare i länet. Det handlar om förskottsbetalning för en lägenhet som troligtvis inte finns.

Jnytt.se berättar om en kvinna och en man som båda nappade på att hyra en lägenhet på Väster genom Blocket. Men lägenheten existerar troligtvis inte, misstänker polisen som varnar för liknande bedrägeriförsök.

– I båda fallen ville uthyraren ha 15 000 kronor i förskottsbetalning, säger Göran Gunnarsson, presstalesman hos polisen i Jönköping, till Jnytt.se.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

De två fallen är polisanmälda, det handlar om försök till bedrägeri eftersom både kvinnan och mannen fattade misstankar om något inte stod rätt till och därför inte betalade in några pengar.

– Man ska vara väldigt noggrann i sådana här fall och inte föra över några pengar om man inte är säker på att det finns en lägenhet och att man har sett den själv. Sen ska man alltid vara försiktig när man ingår i inbetalningar med utländska bolag och utländska kontonummer, säger Göran Gunnarsson till Jnytt.se.

Annons
Läs också Utbudschock på bostadsrätter att hyra: "Det är hyresgästernas marknad" Bluffsajt stal Jonas lägenhetsannons – nu används den för att vräka honom Så gick det till när bedragarna lurades på Blocket – hyrde ut lägenheter som inte fanns Så måste du göra för att få en bostad i andra hand: "Gäller att sälja in sig själv" Bostadsbedragare på nätet – så avslöjar du dem och undviker att bli lurad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.