Annons

Misstänkt Högsbomördare inför rätta i dag

Göteborg En okänd mördare som smög in i lägenheter om natten satte för ett år sedan skräck i stadsdelen Högsbo i Göteborg. I dag inleds rättegången mot den man som misstänks för dåden.
Foto: Pixabay
Den misstänkte Högsbomördaren riskerar livstids fängelse, men har nekat till brott. Mannen på bilden är inte densamme som nu står åtalad.

Det var en natt i mellandagarna för ett år sedan som en hyresgäst på Riksdalersgatan i Högsbo vaknade av konstiga ljud. När han gick upp för att kontrollera saken mötte han en okänd man i lägenheten.

Den okände mannen ska då ha kastat sig över hyresgästen beväpnad med en kniv eller liknande, och huggit honom ett stort antal gånger.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Två av huggen träffade i ena armen, och minst åtta i bröstet och ryggen. Attacken orsakade svåra skador, bland annat en livshotande i hyresgästens ena lunga. Men han hade tur, och överlevde.

Bara några månader senare var det dags igen. Natten till den 8 mars förra året smög en okänd person, troligen samma gärningsman, in genom den olåsta ytterdörren till en lägenhet på närliggande Sikelgatan i jakt på värdesaker.

Annons

Där högg han ihjäl lägenhetsinnehavaren, 31-årige Eddie Svensson, som förblödde efter ett stick i hjärtat.

Läs ocksåOroas av mördare i Högsbo – nekades säkerhetsdörrTittöga i lägenhetsdörr

Dåden spred skräck i stadsdelen, vilket Hem & Hyra rapporterade om. Men trots omfattande spaningsarbete lyckades polisen inte gripa någon misstänkt. Familjebostäder, som äger de drabbade husen och har många lägenheter i området, uppmanade sina hyresgäster att låsa om sig.

I somras häktades så en man i 35-årsåldern, på sannolika skäl misstänkt för mordet på Sikelgatan. Då kopplades dådet formellt inte ihop med mordförsöket på Riksdalersgatan.

Annons

Men när rättegången i dag inleds står mannen åtalad för båda attackerna. Han åtalas även för försök till grov stöld i båda fallen.

Läs ocksåHär gör råttor och knarkare kaos i garaget – Walid: ”Har fått städa undan sprutor”Hyresgästen Walid Dib i Malmö som har problem med knarkare och råttor i sitt garage.

Huvudförhandlingen väntas ta fem dagar och avslutas nästa vecka.

Fakta: Misstänkt Högsbomördare riskerar livstid
  • Den som döms för mord riskerar fängelse i 10–18 år, eller i försvårande fall på livstid.
  • Grov stöld ger fängelse i mellan 6 månader och 6 år.
  • Den som döms för försök till ovanstående riskerar som mest lika långt straff. Om det fullbordade brottet skulle ge minst två års fängelse blir det fängelse även för försök, även om det eventuellt kan bli kortare tid.
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.