Annons

Mitthem bygger vidare…

Sundsvall Byggprojekten tar vid efter varandra i Sundsvall. Strax är nya trygghetsboendet på Norra kajen inflyttningsklart och då drar planerna för bygget av fler studenthem igång.
Foto: Åsa Eriksson
Mitthem bidrar till fler bostäder för likväl gammal som ung.

Måndagen den 7 september släpper Mitthem lägenheterna till trygghetsboendet Skepparen i Sundsvalls nya stadsdel Norra kajen. 139 lägenheter läggs ut för intresseanmälan och erbjuds utefter kötid.

Samtidigt fortsätter planerna på nya studentboenden vid Dalgatan mittemot Mittuniversitetet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Tanken från början vara att sätta spaden i marken nu i höst, men byggstarten är framskjuten till nästa år. Mellan 100 och 150 lägenheter räknar Mitthem med att kunna smälla upp på marken som ägs av kommunen.

Annons

– Vi skissar för två huskroppar i det här läget och att de ska harmoniera med de hus som redan finns i området. Det är möjligt att vi försöker bygga lite högre, men vi får se om vi får igenom detta i detaljplanen, säger Ante Bromée, fastighetschef på Mitthem, till Sundsvalls Tidning.

Annons
Läs också Studenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden” Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Brita och Thomas oroliga för brand på trygghetsboendet: "Känns livsfarligt" Kooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och risker Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.