Annons

Mitthems nya byggplan – 50 smålägenheter

Sundsvall Den bygglovsansökan som Mitthem lämnat in visar två souterränghus med totalt 50 ettor och tvåor i centrala Sundsvall. – Vi siktar på byggstart till sommaren, säger vd Marie Selin.

Husmodellen är ett så kallat Kombohus Mini enligt SABO:s koncept och är tänkt att uppföras bara ett stenkast från Bergsgatan, i hörnet av Skolhusallén/ Nygatan.

– Vi har en bra framdrift i våra projekt och följer vår strategiska tillväxtplan. Nu siktar vi på en byggstart på Hermes till sommaren, säger Marie Selin, vd för kommunala bostadsbolaget Mitthem.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I två huskroppar ska ett 50-tal ettor och tvåor inrymmas. Husen kommer att bli i fyra våningsplan souterräng med balkonger längs med långsidorna.

– Det är stor efterfrågan på mindre lägenheter så de här husen blir ett bra komplement till vårt bestånd, säger Marie Selin.

Annons

I Mitthems tillväxtplan ska bolaget bygga 500 lägenheter fram till 2021. Förutom de 195 lägenheterna på Norra kajen som färdigställs under året och de planerade 50 lägenheter på Hermes, finns långt gångna planer på 100-150 mindre lägenheter vid Mittuniversitetet.

Läs ocksåNu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen

– Vi går i väntans tider för ett besked från Stadsbyggnadskontoret gällande detaljplanen för kvarteret Förrådet. I bästa fall kan vi få två byggstarter under 2016, säger Marie Selin.

Intresset för lägenheterna i Trygghetsboende Skepparen har varit stort. Projektet går helt enligt plan med inflyttning i juni i år.

Annons

– Vi har 119 accepterade kontrakt och kommer sannolikt att teckna resterande kontrakt under de närmaste veckorna, säger Marie Selin.

Läs ocksåJuristen om hyresgäster som krävs på betalning för störning: "Unik prövning blir vägledande"

I dag släpps även lägenheterna till kvarteret Primus som ligger precis vid vattnet på Norra kajen. Där byggs 56 vanliga hyreslägenheter med inflyttning i oktober i år.

Fakta: Kombohus Mini

Kombohus Mini är tredje huset i SABOs prispressande Kombohusserie. Kombohus Mini är nyckelfärdiga hus med små yteffektiva lägenheter till låg produktionskostnad.
Kombohus Mini består av ettor på max 35 kvadratmeter och tvåor på max 45 kvadratmeter.

Läs också Hyresgästen Anastasiia anklagas för störningar: "Känner mig ständigt övervakad" Familjen Nilsson störs av mystiskt ljud – värden har letat förgäves efter källan i två år Tuppade av efter fall – vaknade upp med hot om uppsägning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.