HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nära 1 procent för Wallenstams hyresgäster

Stockholm Wallenstam höjer hyran med 0,9 procent från 1 mars. Överenskommelsen är gemensam för hela Stockholmsregionen.

– Det rasar in förhandlingsuppgörelser nu. Det är sista chansen för att få med nya hyran på avierna för april, säger Per Björklind, förhandlingschef på Hyresgästföreningen.

En höjning från 1 april kan tillåtas bli något högre än om höjningsdatumet är 1 januari, förutsatt att summan för året är lika. Men då börjar förhandlingen nästa år på en lite högre nivå. 

Läs ocksåDet skulle bli nya hyresrätter - nu hyrs lägenheterna ut till företag

Wallenstam har hyresrätter i ett tiotal kommuner i Stockholmsområdet, bland annat Nacka. Sten Grack bor i Älta och är förtroendevald i förhandlingsdelegationen. 

– I år skedde förhandlingarna gemensamt för hela regionen. Vi kunde godkänna överenskommelsen eftersom den låg inom den beslutade ramen på 0,7 procent på årsbasis, säger han.

Wallenstam kommenterar uppgörelsen i ett mejl:

Läs ocksåStor hyresuppgörelse klar i Göteborg – gäller 40 000 hushåll

”Årets hyresförhandlingar har varit säregna då vi inte haft något ramavtal från Fastighetsägarna att luta oss emot. Trots att vi och Hyresgästföreningen har olika viljeinriktningar i den årliga förhandlingen har vi ändå upplevt förhandlingsklimatet som gott och vi valde därför att inte stranda förhandlingarna i Stockholm. Utfallet i årets hyresförhandlingar blev något lägre än förväntat men vi har gjort den affärsmässiga bedömningen att detta ändå var den bästa lösningen.”

Läs också Wallenstam höjer hyrorna i Göteborg Wallenstam lanserar egen bostadskö i Göteborg Friluftsliv ska locka till Kallebäck

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.