Annons

Nära 1 procent för Wallenstams hyresgäster

Stockholm Wallenstam höjer hyran med 0,9 procent från 1 mars. Överenskommelsen är gemensam för hela Stockholmsregionen.

– Det rasar in förhandlingsuppgörelser nu. Det är sista chansen för att få med nya hyran på avierna för april, säger Per Björklind, förhandlingschef på Hyresgästföreningen.

En höjning från 1 april kan tillåtas bli något högre än om höjningsdatumet är 1 januari, förutsatt att summan för året är lika. Men då börjar förhandlingen nästa år på en lite högre nivå. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Wallenstam har hyresrätter i ett tiotal kommuner i Stockholmsområdet, bland annat Nacka. Sten Grack bor i Älta och är förtroendevald i förhandlingsdelegationen. 

Annons

– I år skedde förhandlingarna gemensamt för hela regionen. Vi kunde godkänna överenskommelsen eftersom den låg inom den beslutade ramen på 0,7 procent på årsbasis, säger han.

Wallenstam kommenterar uppgörelsen i ett mejl:

Annons
Läs ocksåFick 490 000 via Swish – bolag åker på skattesmäll efter hotelluthyrningUmami Easy Living Sundbyberg

”Årets hyresförhandlingar har varit säregna då vi inte haft något ramavtal från Fastighetsägarna att luta oss emot. Trots att vi och Hyresgästföreningen har olika viljeinriktningar i den årliga förhandlingen har vi ändå upplevt förhandlingsklimatet som gott och vi valde därför att inte stranda förhandlingarna i Stockholm. Utfallet i årets hyresförhandlingar blev något lägre än förväntat men vi har gjort den affärsmässiga bedömningen att detta ändå var den bästa lösningen.”

Läs också Ockerhyror och polisrazzior – nu stoppar Wallenstam kritiserad företagsuthyrning Wallenstams "premiumlägenheter" hyrdes ut av mellanhand – 4 800 kronor för två dygn Självförsörjande på el – men hyresgästernas räkning rusar 650 procent Privatvärdar vill höja hyran med 9,73 procent i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.