Annons

Nu byggs hyreshus i Rambodal

Norrköping I dag togs spadtag för 56 hyreslägenheter i Rambodal, en stadsdel som hittills saknat hyreshus i Norrköping. De nya husen byggs även med en metod som kan ge lägre hyresnivåer.
Foto: Jakob Kindesjö
Ett stort spadtag togs för nya hyreslägenheter i Rambodal i Norrköping.

Spadtaget skedde genom att Kikki Liljeblad, som till vardags är kommunalråd och ansvarig för stadsbyggnadsnämnden (S), fick rycka in som grävmaskinist. Efter att ha lossat en skopa grus på byggtomten i Rambodal var Hyresbostäders senaste bostadsbygge officiellt igångsatt.

– I Rambodal finns inga hyresrätter. De bostäder som finns är villor och bostadsrätter och jag gillar att folk ska ha möjlighet att välja. Nu blir det ett lite bättre bostadsutbud, säger Kikki Liljeblad. 

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

På tomten vid Rambodalsskolan kommer nu två hyreshus att uppföras i sex våningar med totalt 56 lägenheter i form av tvåor, treor och fyror. Och intresset för de nya bostäderna har varit stort.

– Vi har fått in över 250 intresserade, det är fem intresserade per lägenhet, utan att vi har haft någon marknadsföring. Det får man säga är bra, säger Gunnar Boquist, vd för Hyresbostäder.

Annons

Husen kommer byggas av NCC enligt konceptet Kombohus Plus, ett standardhus som tagits fram av branschorganisationen Sabo för att hålla nere byggkostnaderna för nya hyreslägenheter. Det är första gången som Hyresbostäder använder metoden.

Läs ocksåNy satsning ska lyfta utsatta stadsdelar: "Det gäller att spräcka bubblorna"Två män står framför en byggnad i Klockaretorpet centrum.

– Tanken är att vi ska kunna hålla lite lägre hyresnivåer än tidigare genom att vi får lägre byggkostnader. Vilka hyror det blir är inte klart än, förklarar Gunnar Boquist.

De nya bostäderna beräknas vara klara för inflyttning i mars 2018.

Annons
Läs också Norrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över" Anitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt” Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.