Annons

Ny ägare på väg till Essvik

Sundsvall Wallholmens konkurshus i Skönvik och Essvik ska säljas. Ett tiotal har visat intresse och redan till årsskiftet kan en ny ägare ha tagit över.

​Fastighetsbolaget Wallholmen AB försattes i konkurs i april i år. Efter det tog konkursförvaltaren Björn Myhrberg över.

– Det har tagit tid att samla information och få ordning på siffrorna. De speciella omständigheterna med en extrem vinter, avstängd el och tvångsförvaltning gör också att det är svårt att tolka underlaget, säger Myhrberg.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Men husen har ändå ett högt värde, menar han. Husen i Skönvik har för inte så länge sedan värderats från 29 upp till 50 miljoner kronor. Och köpintresset för fastigheterna tycks växa.

– Minst ett tiotal intressenter, både lokalt och söderifrån, har hört av sig, säger Myhrberg.

Annons

Om några veckor ska mer information om fastigheterna skickas ut. Efter det visar det sig vilka som är fortsatt intresserade och vill lägga ett anbud.

Läs ocksåKrisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk kraschHyreshus till salu

– Intressenterna och buden kommer att vara anonyma fram till försäljning.

Idag är nästan alla 55 lägenheter uthyrda i Essvik. Men i Skönvik står var tredje tom. Många av dem behöver renoveras, vilket kan vara en av anledningarna varför de är svåra att hyra ut. En annan orsak till den höga vakansen kan också vara att ett flertal hyresgäster på senare tid vräkts på grund av obetalda hyror.

Annons

– Jag har fortsatt vräka de som inte betalar hyran, det handlar om ett par vräkningar i månaden. Någon enstaka har också flyttat av andra skäl. Men uthyrningsgraden ökar nu något, säger Myhrberg.

Läs ocksåOro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre"Ann-Christin Berntsson och GlennRisto på Lantsågen i Trollhättan.

Flyter försäljningen på kan en ny ägare ta över fastigheterna redan vid årsskiftet.

Läs också Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.