Annons

Ny styrelse för Östersundshem utses idag

Östersund Kommunstyrelsen har kallats in till extramöte idag för att utse en ny styrelse för kommunala bostadsbolaget Östersundshem. I förra veckan avgick hela bolagsstyrelsen.
Foto: Åsa Eriksson
Östersundshem har i sitt uppdrag som allmännytta ett bostadsansvar för särskilt utsatta medborgare.

Idag väljs en ny styrelse till det kommunala bostadsbolaget Östersundshem, efter att hela styrelsen avgick i förra veckan.

Den senaste tidens turbulens i det kommunala bostadsbolaget Östersundshem, skadar bolagets förtroende och är djupt olycklig, det anser det socialdemokratiska kommunalrådet AnnSofie Andersson.

– Det är en ovanlig situation och naturligtvis djupt olycklig, säger AnnSofie Andersson (S), till SR Jämtland.

Det var i förra veckan som hela styrelsen för Östersundshem avgick, samtidigt som det blev känt att bolaget kopplas ihop med den ekobrottsutredning som pågår mot, bland annat, förre vd:n Daniel Kindberg.

Annons

I ett pressmeddelande 29 maj skrev Östersundshem att:

ANNONSGuide till hemförsäkringar

”Vid dagens styrelsemöte beslutade Östersundshems sittande styrelse att avgå. Anledningen till detta är att styrelsen inte upplever sig ha fortsatt förtroende från ägaren Rådhus AB.”

Innan styrelsen avgick beslutade man om en nyorganisation i bolaget för att få en rakare beslutsgång. Ansvariga chefer ska nu rapportera direkt till vd, vilket betyder att vice vd Hans Carlsson blir ”överflödig” och därför ”arbetsbefrias tills vidare från sin tjänst”, som Östersundshem skriver i ett PM.

Annons

I kväll ska ny bolagsstyrelse väljas, på ett extrainsatt kommunfullmäktige som bara har en fråga på dagordningen.

Läs ocksåAnonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri"

Läs också Tuffare tider: Allt färre klarar hyran i Östersund Östersundshem får lov att renovera 192 lägenheter – upp till 58 procent i hyreshöjning Kindberg dömd till fängelse och ska betala mångmiljonbelopp Läsarna ingrep när värden svek – nu slipper Britt-Marie släpa tvätt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.