HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny värd satsar i Klockaretorpet

Norrköping Vid Folkets park i Norrköping håller drygt 100 hyreslägenheter på att uppföras. Bakom satsningen står en ny hyresvärd som vill bygga ännu mer.
Foto: Jenny Knutsson
Det första av fem nya hyreshus vid Folkets park i Norrköping.

I området vid Folkets park i Norrköping både planeras och pågår flera olika bostadsbyggen. I hörnet ut mot Hjalmar Brantings gata och Gustaf Janzéns gata håller ett nytt bostadskvarter på att ta form med fem nya hyreshus.

Bakom satsningen i stadsdelen Klockaretorpet står den nya hyresvärden Sveaviken bostad.

– Vi bygger 117 lägenheter i form av ettor, tvåor och treor. Bostäderna i Norrköping är det första vi bygger i landet, men vi har flera projekt på gång i bland annat Örebro, Haninge och Luleå, säger vd Pär Thomaeus.

Projektet blev beviljat investeringsstöd förra året och gör det möjligt att hålla nere hyrorna. Husen byggs  energieffektiva och kommer bland annat förses med solpaneler och bergvärme. Planen är att lägenheterna ska stå klara för uthyrning efter sommaren.

– Vi har inte gått ut med så mycket information ännu, men det kommer vi göra längre fram. Första huset är redan klart, men vi vill släppa alla lägenheter samtidigt för att man ska slippa bo i en byggarbetsplats, förklarar Pär Thomaeus.

Runt om i Norrköping byggs för närvarande flera hundra nya hyreslägenheter. Men Sveaviken är inte oroade för att bostäderna ska bli svåra att få uthyrda.

– Nej, vi känner ingen oro. Trots att det byggs mycket så är behoven fortfarande stora. Vår tanke är att bygga cirka 1000–1 500 lägenheter om året och vi ser att det fortfarande är få platser där det finns en överetablering, säger Pär Thomaeus, vd på Sveaviken bostad.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.