Annons

Nya bostäder i Lunden hyrs ut

Göteborg 102 nya lägenheter som byggs i Lunden ligger nu ute på Boplats Göteborg. 60 procent av dem är öronmärkta för personer över 60 år som redan bor i närområdet.

Det är Magnus Månsson Fastighets AB och Tuve Lunden AB som just nu bygger 68 respektive 34 hyreslägenheter längs Danska vägen i östra Göteborg. Inflyttning är beräknad till försommaren nästa år, och samtliga lägenheter får gemensam förvaltning.

60 procent av lägenheterna är i första hand avsedda för personer över 60 år som redan bor i området, antingen i egen villa eller i lägenhet som kanske blivit allt för stor. Husen får hiss, men är i övrigt inte anpassade till någon särskild målgrupp.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

En etta på 29 kvadratmeter kostar ungefär 5 600 kronor i månaden, medan en fyra på 89 kvadratmeter har en månadshyra på närmare 12 000 kr. Majoriteten av lägenheterna är dock tvårummare på upp till 55 kvadratmeter som kostar upp till 8 400 kronor i månaden.

Lägenheterna är sökbara på Boplats Göteborg till och med den 10 december. De flesta väntas vara uthyrda i januari.

Annons
Läs också Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Gav bort elva år i bostadskön till sitt ex – sägs upp Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval”
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.