Annons

Nya hyror i Sörmland

Södermanland ​De nya hyrorna för 2009 är klara i Katrineholms, Strängnäs, Flens och Nyköpings allmännyttiga bostadsbolag. Största höjningen får hyresgästerna hos Nyköpingshem, som får betala mellan 3,4 och 4,5 procent mer i hyra.

​Nyköpingshems yrkande låg från början på 6,94 procent, men efter förhandlingar med Hyresgästföreningen lyckades parterna enas om en lägre nivå.

Annons
Från och med 1 januari höjs hyran med 3,1 procent för de hyresgäster i Katrineholms Fastighets AB som betalar varmhyra. De som betalar kallhyra får en höjning på 1,74 procent.
Strängnäs Bostads AB höjer hyran med 2,95 procent, medan Flens bostads AB höjer med 3,2 procent.
Ytterligare två krav på hyreshöjningar har kommit in till Hyresgästföreningen: Trosabygdens Bostäder AB begär 6,4 procent i hyreshöjning och Kustbostäder i Oxelösund AB begär 5,92 procent.
 

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.