HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nya lägenheter lockar i Slite

Gotland Det är en stor efterfrågan på nya hyreslägenheter i Slite. Det visar den intresseanmälan som gått ut om att bygga nya hyreshus på orten.

Det är Slite Utveckling AB som genomfört undersökningen på uppdrag av det kommunägda bostadsbolaget Gotlandshem. Vid mitten av december förra året presenterades ett förslag med två olika varianter på hyreshus med totalt tolv lägenheter. Intresserade uppmanades att lämna in intresseanmälan och hittills har cirka 16 personer hört av sig. 

– Jag tycker det har varit ett jättebra gensvar. Vi fick in de första tio anmälningarna redan efter två veckor. Det finns helt klart en efterfrågan, det är inget snack, säger Mait Juhlin, vd på Slite Utveckling AB.

Läs ocksåAllt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

Varifrån kommer de intresserade?

– Merparten är ifrån Site och det är väldigt många som söker en annan typ av bostad. Det rör sig om många äldre som vill sälja sitt hus och skaffa en lägenhet.

Vad händer nu?

Läs ocksåGotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter

– Nu ska jag lämna över intresseanmälningarna till Gotlandshem. Sedan hoppas jag att man tar tag i det här på allvar och börjar titta på projektering och mark. Alla har ju pratat om att det behöver byggas bostäder även utanför Visby. Region Gotland äger en hel del mark här i Slite så vi ser inte att processen behöver vara så besvärlig, säger Mait Juhlin.

Läs också Balkonger fick förbud efter renoveringsmiss Gotlandshems vd avgår efter kritiken Efter hyresbråket - så stor blir höjningen hos Gotlandshem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.