Annons

Nya seniorboenden i gammal skola

Åre ​Bjurfors i Åre Fastigheter har köpt Skansborgs skola i Järpen, strax öster om Åre, för 1,4 miljoner kronor. Den nye ägaren vill bygga om skolan till ett seniorboende om tio lägenheter med "det lilla extra", skriver Östersundsposten idag.
​Den gamla skolbyggnaden, som kallas ”Blå skolan” i folkmun, har nyligen sålts av Årehus. Köpare till fastigheten blev Bjurfors i Åre Fastigheter AB.
Mäklaren Hans Westerlind berättar att bolaget vill bygga ett tiotal lägenheter och att tanken är att skapa ett boende med ”det lilla extra” med egna små trädgårdstäppor, balkonger och moderna lägenheter. Skisser har tagits fram men först måste bygglov beviljas och detaljplanen ändras så att den inte gäller skolverksamhet.
Satsningen kommer att kosta flera miljoner kronor. Men Hans Westerlind tror på idén och säger att han har fått positiv respons.
– Jag tror att det går att utveckla Järpen, säger han till tidningen.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Domstolen har bestämt – pensionären Anette slipper ha barnfamiljer som grannar: ”Kaos och obehag i kvadrat" På Freja behöver ingen sitta ensam – här är trion som får seniorerna att ställa sig i kö Strulet på seniorboendet tog knäcken på Kristina - flyr och förlorar 27 års ködagar Så länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 år "Seniorhus" garanterar inte äldreanpassning - Anna-Lena, 80, tvingades kämpa med entrén

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.