Annons

Nya skrapan lockar en av tre Östersundsbor

Östersund Många kan tänka sig bo i Norrlands högsta hyreshus - Fagerskrapan i Östersund. Till rätt pris. I mars väntas hyrorna vara satta och lägenheterna utlagda för intresseanmälan.

För tre år sedan var intresset för Östersunds stora byggsatsning svalt. Bara 16 procent kunde tänka sig att flytta dit. Men i takt med att skrapan skjutit i höjden har intresset stegrats.

– Ökningen kan dels förklaras av att detaljerna kring huset har klarnat, dels att Fagerskrapan har tagit form fysiskt. Det är ett landmärke som sticker ut och engagerar och det känns kul att så många kan tänka sig bo i vårt fina hus, säger Daniel Kindberg, Östersundshems nya vd sedan årsskiftet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Undersökningen som Mistat gjort på uppdrag av Östersundshem bygger på 500 telefonintervjuer med boende i Östersund under december 2013. Den visar att det främst är den höga standarden och det centrumnära läget som attraherar. 29 procent av de tillfrågade tycker att ett boende i Fagerskrapan är delvis eller mycket intressant.

Annons

Men svaren från de intervjuade visar också på att det råder tveksamheter om hyran, som har en avgörande betydelse. Östersundshem hoppas kunna presentera kronor per kvadrat i slutet på februari för att sedan i mars lägga ut lägenheterna på webben för intresseanmälan.

Den 1 december är det dags för inflyttning, om allt går enligt planerna.

Annons
Läs ocksåFlera års slarv med hyran och varningar om uppsägning – så räddades ändå kontraktet
Fakta: Fagerskrapan

byggstart 25 april 2013
inflytt 1 december 2014
16 våningar
45 meter högt
56 lägenheter
våningsplan 15 och 16 blir etagevåning
utsikt över Storsjön och Jämtlandsfjällen
ligger i kvarteret Valhall nära centrum

Läs också Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Tuffare tider: Allt färre klarar hyran i Östersund Noll nya hyresrätter i Vaxholm på sju år – "det är skandal"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.