Annons

Nye ägaren vill rusta

Sandviken ​Den nye ägaren till K/S Swedens fastighet i hörnet Storgatan/Bryggargatan i Sandviken, Arnaryds Fastighets AB, köpte fastigheten för 7 850 000 kronor och tänker börja rusta så fort som möjligt.

​Företagets vd Anders Arnaryd har alltså bildat ett nytt bolag som nu äger den nyköpta fastigheten med 21 lägenheter, ett flertal affärsfastigheter och garage, i centrala Sandviken.

– Det fungerade inte att Lönn & Söner som jobbar med annat ägde fastigheten så därför bildade jag ett nytt bolag. Och nu ska vi rusta och göra fint så fort det går, säger Anders Arnaryd.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Redan i år hoppas Andes Arnaryd kunna vara färdig med rust och reparationer i de två lägenheter som på grund av en takläcka stått tomma en längre tid.

Annons

I huset från 1958 finns många stora lägenheter med parkettgolv och öppna spisar. Men behovet av rust är stort och därför blev priset så lågt som under 8 miljoner kronor.

– Priset hänger ju på att det är mycket som kommer att kosta. Men det är en fin gammal kåk med ett bra läge och det är bra för Sandviken att vi nu kan  rusta så den ser bra ut, säger Anders Arnaryd.

Annons
Läs ocksåAnsedda kulturstiftelsen svarar på kritiken: ”Hyresgästerna gör inget annat än att bråka med mig”

I april räknar Anders Arnaryd med att kunna träffa hyresgästerna och representanter för Hyresgästföreningen. Och senare i år ska en plan för ytterligare rust av fastigheten vara klar.

Läs också Uppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljoner Framgång för hyresgäster i renoveringsstrid – möjligt välja bort åtgärder som höjer hyran Ingrid i Gottsunda fick besök av EU-projekt – så vill Uppsalahem minska sitt klimatavtryck Renoveringskaos och sparkad vd - nu växer ilskan mot det kommunala bolaget: "Vi får inga svar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.