Annons

Nyköpingshem höjer hyrorna med drygt tre procent

Nyköping Efter nyår höjer Nyköpingshem hyrorna med drygt tre procent. För en vanlig trea innebär det ungefär 175 kronor mer i månaden.

Nyköpingshem gick ut hårt inför årets hyresförhandlingar och ville höja med hela 6,5 procent. Motiveringen var att bolaget behöver pengar för att bekosta renoveringen av miljonprogrammet i Brandkärr.
Men efter förhandlingar med Hyresgästföreningen landade höjningen på i genomsnitt tre procent. I praktiken innebär överenskommelsen att hyran höjs med 3,55 procent för de flesta hyresgäster, medan en del får en höjning på endast 3,05 procent.
För att ha råd med upprustningen räknar bostadsbolaget med att få in pengar på andra sätt. Ägaren, Nyköpings kommun, lovar att gå in med nytt aktiekapital i bolaget och dessutom planerar Nyköpingshem att sälja en del fastigheter.

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Rekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procent Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.