Annons

Nyköpingshem höjer hyrorna med drygt tre procent

Nyköping Efter nyår höjer Nyköpingshem hyrorna med drygt tre procent. För en vanlig trea innebär det ungefär 175 kronor mer i månaden.

Nyköpingshem gick ut hårt inför årets hyresförhandlingar och ville höja med hela 6,5 procent. Motiveringen var att bolaget behöver pengar för att bekosta renoveringen av miljonprogrammet i Brandkärr.
Men efter förhandlingar med Hyresgästföreningen landade höjningen på i genomsnitt tre procent. I praktiken innebär överenskommelsen att hyran höjs med 3,55 procent för de flesta hyresgäster, medan en del får en höjning på endast 3,05 procent.
För att ha råd med upprustningen räknar bostadsbolaget med att få in pengar på andra sätt. Ägaren, Nyköpings kommun, lovar att gå in med nytt aktiekapital i bolaget och dessutom planerar Nyköpingshem att sälja en del fastigheter.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.