Annons

Nytt jättevite för Kalmarhyresvärd

Kalmar ​250 000 kronor. Så mycket riskerar Peter Petersson att få betala i vite ifall han inte åtgärdar sin fastighet på Lorensbergsgatan i Kalmar. Den dåvarande hyresgästen klagade redan förra hösten på konstig lukt och vattenläckor. Men ännu har inget hänt.

​Ärendet har valsat genom flera instanser: samhällsbyggnadsnämnden, länsstyrelsen och miljödomstolen innan miljööverdomstolen nekade prövningstillstånd och allt landade hos samhällsbyggnadskontoret igen.

Men några åtgärder har det inte blivit, trots att samhällsbyggnadskontoret stött på för att få veta om någon utredning gjorts. Eller, nu har det hänt, efter ett viteshot om 30 000 kronor kom en tre månader gammal rapport med posten. Den visar på fukt, mögel och vatten som rinner inne i väggarna. Peter Petersson har angett för samhällsbyggnadskontoret att han tänker vidta åtgärder under andra kvartalet 2011.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Riktigt så länge vill inte samhällsbyggnadsnämnden vänta. Den 24 november kommer ärendet upp på deras sammanträde. Förslaget till beslut är att allt skadat material ska rivas ut och ersättas, sanering ska utföras och källarens fuktskydd mot gatan ska åtgärdas så att det inte rinner in mer vatten. Detta ska vara klart och redovisat senast 1 februari 2011, annars kostar det totalt 250 000 i vite.

Annons
Fakta: Fler ärenden


Peter Petersson har ytterligare ett pågående ärende just nu. Han äger tillsammans med Henrik Ahlqvist ett studentboende på Drottning Margaretas väg i Kalmar. Boendet dömdes i slutet av oktober ut av samhällsbyggnadsnämnden, som också beslöt om boendeförbud. Förbudet är dock tillfälligt upphävt av länsstyrelsen som nu har ärendet på sitt bord efter ett överklagande från fastighetsägarna.

Läs också Ansedda kulturstiftelsen svarar på kritiken: ”Hyresgästerna gör inget annat än att bråka med mig” Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde” De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Rebecka bor i fukt och mögel – felanmälningarna fastnar hos värden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.