Annons

Nytt kvarter byggs i Berga

Linköping Drygt tio år efter att Riksbyggen köpte marken i Berga har man nu beslutat att börja bygga på den. Om drygt två år ska 182 hyreslägenheter vara inflyttningsklara.
Foto: Jenny Knutsson
Här drar Riksbyggen snart i gång bygget av nära 200 nya hyreslägenheter.

Det är i korsningen Söderleden-Ridderstads gata intill Berga centrum som det nya bostadskvarteret ska uppföras. Totalt byggs 225 nya lägenheter, varav 43 ska säljas som bostadsrätter.

— Riksbyggen förvärvade den tomten för över tio år sedan men nu är det dags, säger Per Vide, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen bostad öst.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Från början var tanken att bygga enbart bostadsrätter men efter önskemål från Linköpings kommun som vill se blandade upplåtelseformer i området så har detaljplanen gjorts om så att det nu blir två hus med hyreslägenheter och ett med bostadsrätter.

— Detaljplaneändring tar lite tid helt enkelt, säger Per Vide.

Annons

Bygget startar under hösten och första inflyttning ska kunna ske vid årsskiftet 2021-2022.

Läs ocksåSå lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannenEn delad bild som visar en grafik med olika rabatterbjudanden för hyresbostäder och en ung kvinna med ljust hår och blå ögon som står på en balkong.

— Det blir ettor, tvåor och treor men merparten är tvåor. Vi har gjort en liten marknadsundersökning i området och har funnit att det är de storlekarna som är poppis just där, säger Riksbyggens projektledare Martin Enebjörk.

Han hoppas och tror att satsningen kan bidra till att förbättra stadsdelens rykte.

Annons

— Berga har haft lite sämre rykte under senare år och det har varit lite eftersatt. Men i och med att både vi och HSB bygger nu så fräschas området upp och vi tror att Berga kommer att blomstra om tio år. Det ligger bra till i stan med fina områden runt omkring, säger Martin Enebjörk.

Läs ocksåEnsamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar"
Läs också Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Dyr nota när middagen for i golvet: "Jag fick panik"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.