Annons

Nytt nybygge i Karlsborg

Karlsborg I maj stod 16 nya lägenheter färdiga på Mellangatan i Karlsborg. Nu presenteras nästa nybygge – som ska ge kommunen över 50 lägenheter till.
Foto: Karlsborgsbostäder
En skiss av hur det kan komma att se ut när de nya husen är på plats på Storgatan i Karlsborg.

I slutet av 90-talet tvingades Karlsborgsbostäder att riva lägenheter i samband med att flygfottiljen F6 las ned. Men nu är det andra tider. En utökad militärverksamhet i kommunen gör att trycket på bostäder ökar igen. 

– Vi har redan 75-80 personer på en intresselista för de nya lägenheterna, så vi vet att det finns ett behov, säger Mikael Håkansson, vd på Karlsborgsbostäder.
Det nya kvarteret Strömmen kommer bestå av 53 lägenheter och ha utsikt över Vättern, Bottensjön och Göta kanal. I första hand blir det 2.or och 3:or eftersom det är det som saknas i kommunen.
– Innan dessa två projekt var det längesedan vi byggde. Vi behöver lägenheter som är tillgängliga för dem som vill flytta ifrån sina villor. I det gamla beståndet saknar många av husen hiss, säger Mikael Håkansson.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Några större farhågor om att bolaget ska behöva riva igen har inte Karlsborgsbostäders vd.
– Vi påverkas såklart av de beslut som tas om militärverksamheten men nu ser vi också en allmän uppgång i samhället med fler som föds. Då kan inte vi bara vänta för att se vilka nya beslut som tas, säger han.

Annons

Spaden sätts i jorden efter sommaren och lägenheterna ska stå klara i januari 2017. Troliga hyresnivåer uppskattar bolaget till 7 500 för en tvåa och 8 500 för en trea. Men än är hyrorna inte förhandlade med Hyresgästföreningen.

I höst ska lägenheterna fördelas till dem som visat intresse.
– Vi vill göra det i god tid så de som ska sälja sina hus ska ha gott om tid och så att alla inte behöver sälja samtidigt, säger Mikael Håkansson.

Annons
Läs ocksåEmma bor i prisat hus: ”Härligt att det kan byggas nåt som sticker ut”En kvinna med glasögon, gröna ögon, rött hår och piercing i näsan, samt ett nybyggt hus i gammal stil.
Läs också Här "röstar" Storviksborna inför nybygge Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Bytesaffär ska ge billigare lägenheter i Gårdsten Nordanstigs Bostäder överväger rivning – och bygger nytt­

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.