Annons

Ockerhyror i bostadsrätt en riksdagsfråga

Nyheter Hem & Hyras granskning av de rekordhöga andrahandshyrorna för bostadsrätter har blivit en riksdagsfråga. I dag ställdes bostadsministern till svars.
Foto: Riksdagen
Nooshi Dadgostar hänvisar till Hem & Hyras undersökning.

Sedan lagen om privatuthyrning för bostadsrätter förändrades har andrahandshyrorna stigit dramatiskt. Det visar Hem & Hyras granskning. I princip är hyressättningen fri. 

Det bekymrar Nooshi Dadgostar, riksdagsledamot och bostadspolitisk talesperson för Vänsterpartiet. I en fråga till Peter Eriksson (MP) undrar hon hur bostadsministern ser på den otrygga situationen på andrahandsbostadsmarknaden. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Peter Eriksson hänvisade bland annat till den utredning om stärkt ställning för hyresgäster som pågår.

Annons

Nooshi Dadgostar högläste ur Hem & Hyras undersökning och menade att nuvarande lagstiftning gör att andrahandshyresgästen i en bostadsrätt i princip är rättlös.

– Ministern borde ta den här frågan lite mer seriöst, sa Nooshi Dadgostar.

Annons
Läs ocksåUtbudschock på bostadsrätter att hyra: "Det är hyresgästernas marknad"Utbudschock på andrahandsmarknaden. Hamid Samadzadeh märker att det är svårare att hyra ut.

Se Peter Erikssons svar och ta del av hela interpellationsdebatten från riksdagens webbplats.

Läs också Ministern pressas om problem för BRF-hyresgäster: ”Djupt problematiskt” Hyr du av BRF? Tänk på det här: ”Behöver ifrågasätta” Föreningen som tvingar bort hyresgäster – kamerabilder blev till anklagelser: "Nedbrytande" Monica tvingades acceptera 700 000 för att flytta - BRF-värd blev mardröm: "Orkade inte längre"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.