HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Oro bland boende i Biskopsgården

Göteborg Dödsskjutningen på Vårväderstorget är det värsta dådet hittills. Men våldsspiralen har pågått i flera år. Boende i Biskopsgården vittnar om hur våldet påverkar deras vardag.
Foto: Gustaf Görfelt
Rasima Islamovic har bott i Biskopsgården i 36 år, men upplever att det aldrig varit så oroligt i stadsdelen som den senaste tiden.

Skottlossningen på Vårväderstorget är det stora samtalsämnet på spårvagnar, torg och arbetsplatser i Biskopsgården idag. Kommunens krisstödjare går runt i gula västar och polisens närvaro med bilar och helikoptrar är påtaglig. 

Rasima Islamovic, som står och pratar med några bekanta på Höstvädersgatan, ett par hundra meter från torget, säger att det finns en oro bland människor.

Läs också

– Jag har bott här i 36 år och det har varit oroligt förut ibland, men inte som nu på sista tiden. Jag känner mig inte orolig själv, men ibland är det jobbigt när man ska gå ut på kvällen. När jag går till min dotter som bor några gator bort ser jag till att göra det tidigt, säger hon.

Malin Müller, som kliver av spårvagnen med barnvagn, säger att hon känner sig skakig.

– Jag hörde om skjutningen i morse när jag fick ett SMS av en kompis med frågan om allt var bra med mig. Det är det, för mina barn är små och jag är ute mitt på dagen. Men jag kan inte ens sätta mig in i hur det skulle vara att ha äldre barn som är ute och rör sig på kvällen, säger Malin Müller.

Läs också

Hon säger att det väcker många tankar och frågor när skottlossningar på öppen gata inträffar om och om igen i ens närområde.

– Jag vet ingenting om kriminella gäng, men jag bor här. Vad ska jag göra? Det är jättesvårt.

Amir Deimkar som kommer till spårvagnshållplatsen har inte hört talas om morden och skottlossningen. Han lyfter på ögonbrynen när han får höra.

Läs ocksåDemonstration mot rekordhöga hyreskrav i BiskopsgårdenHyresgäster i Boskopsgården demonstrerar mot Willhems krav att få höja hyran med 10 procent. Willhem vill dessutom dra in pengarna till hyresgästernas samlingslokaler.

– Det är vämjeligt. Man föreställer sig att det här bara är något internt mellan olika kriminella gäng, men folk som bara råkar vara där kan bli skadade eller till och med dödade på grund av den här konflikten, säger Amir Deimkar.

Samtidigt säger han att han inte blir direkt orolig för egen del.

– Och det kanske är det värsta, att man vänjer sig. Det är väldigt farligt om boende och polis börjar se sådant här som något som bara händer. Men jag har bott i Köpenhamn tidigare och där kände jag mig mer otrygg med tanke på kriminella gäng. Även om det händer mycket här i Göteborg så är känslan ändå tryggare.

LÄS MER:

Hyresgästföreningen öppnar sin lokal i Biskopsgården

”Det har gått alldeles för långt”

Läs också Lagändring på gång: Kriminella hyresgäster ska lättare kunna vräkas Mamma drev knarkcentral hemma i lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.