HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Överklagar bidrag till högsta instans

Avesta Lennart Olsson i Avesta ger inte upp. Nu drar han kommunala Gamla Byns miljonbidrag till Högsta förvaltningsdomstolen.

Lennart Olsson menar att kommunfullmäktige i Avesta bröt mot lagen när de i december 2013 klubbade igenom ett bidrag på drygt 60 miljoner från Gamla Byn till dotterbolaget Avesta Industristad. Det beslutet överklagades till förvaltningsrätten i Falun som gav kommunen rätt, beslutet följde lagen.

– Gamla Byn har sagt att det är en äldre vinst de använder sig av. Men jag menar att det ska vara juste, vill kommunen stötta sitt dotterbolag får de ta det av sina skattemedel och inte av bostadsbolagets pengar. Fullmäktiges beslut var irriterande och litet skevt, därför har jag drivit ärendet, säger Lennart Olsson, pensionerad advokat. 

Läs ocksåGranne överklagade bryggeri – fick rätt

I överklagan hävdar han att Gamla Byn är ett kommunalt allmännyttigt bostadsbolag och sådana kan inte ge koncernbidrag till ett dotterbolag som inte har uthyrning av bostäder som sin främsta verksamhet. Efter avslaget i förvaltningsrätten överklagade Lennart Olsson till Kammarrätten som instämde i förvaltningsrättens beslut.

Nu ligger ärendet hos Högsta förvaltningsrätten. Där måste ärendet, som kom in 13 januari, först beviljas prövningstillstånd och det beslutet har en handläggningstid på sex månader. Det kan alltså dröja till mitten av juni innan Lennart Olsson får veta om ärendet tas upp till prövning.

Läs också Nej till politikerförslag – befarar att hyresgäster får betala kommunal verksamhet Husen i Krylbo: Förra ägarna har gått under jorden – svek löfte Bjuvsbostäder: Miljonförluster väntar om delar av bostadsbolaget säljs ut Tingsrättens dom mot Kindberg överklagas till hovrätten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.