Annons

Öxnehaga i djurskepnad

Jönköping I höst blev graffitiväggen på Öxnehaga i Huskvarna klar. Alla djur på väggen är symboler för stadsdelen.
Foto: Annika Wallsson
,

I slutet på januari i år berättade vi om planerna för centrumhuset på Öxnehaga i Huskvarna. Och i dag är det som ett nytt centrum, med varma färger som piggar upp området.

Uppdraget att släppa loss med graffiti på sporthallens gavel gick till konstnären Patrik Kiebach, uppvuxen på Öxnehaga men numera boendes i Stockholm. Han fick även direktiv om att försöka hitta lokala beröringspunkter i sitt verk.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Således är djuren på husgaveln inte där av en slump utan symboliserar gatunamnen i området. Biet står för Stekelgatan och en kalv är inte oväntat Kalvhagsgatan. Figuren i hatt är lite knivigare för en utomstående, men den symboliserar höghuset.

Annons

– Vi hade nog trott att det skulle bli blixtrar och något häftigt eftersom det var graffiti. Men det här blev ju mycket bättre och passar bättre i området, berättar Vätterhems områdeschef Hans Widell.

Läs mer: Vätterhem satsar på graffitikonst på Öxnehaga

Annons
Läs ocksåGörans och Mona-Lis vardagsrumstak rasade ner i lägenhetenBilden visar det nedfallna innertaket.
Läs också Skenande snitthyra i fattigaste stadsdelen: ”Håller på att få slut på rimligt prissatta hyresrätter” Får lämna stadsvåning efter konflikt om marmorhandfat 130 000 kronor för 17 katters klös och kiss Miljardsatsning i Mora - men hyresgästerna är oroliga: "Rykten om att husen ska rivas"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.