Annons

P-hus blev deras nya hem

Linköping Genom att bygga på ett parkeringshus har 33 nya lägenheter skapats i centrala Linköping. Nu har det nya huset invigts med några rejäla hammarslag.

– Här låg ett otroligt fult p-däck. Det kan till och med ha varit världens fulaste p-däck, säger Stångåstadens vd Fredrik Törnqvist.

En våning av parkeringshuset i Gottfridsberg har tagits bort och bolaget har låtit bygga hyreslägenheter ovanpå. Delar av p-husets tak har förvandlats till en stor gemensam uteplats med trädäck och sittplatser.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det var Fredrik Törnqvist som tillsammans med bolagets styrelseordförande Jan Österlind (S) förrättade själva invigningen genom en hammarslagstävling. Österlind lyckades slå det sista avgörande slaget och därmed var huset invigt.

Bland publiken fanns flera av de hyresgäster som flyttat in. Som hundvalpen Nemo som med sina elva veckor kan vara husets yngsta invånare hittills.

Annons

– Ja, jag tror nog faktiskt att han är det, säger matte Maria Nilsson.

Läs ocksåKommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”Lorents Burman (S) och en bild över Northvolt.

Hon kommer från Nyköping och har nu blivit sambo med Anders Karlsson i en trea i det nya huset på Västanågatan.

– Jag bodde i Berga tidigare. Vi har sökt lite olika lägenheter men det här kändes bra på grund av läget och att det är nybyggt. Jag har aldrig bott i något nybyggt förut och det var roligt att få vara med och välja kakel och klinkers, säger Anders Karlsson.

Bland de 33 lägenheterna finns en femrummare och två ettor medan resten är tvår, treor och fyror. Framför allt är det tvåor och treor som efterfrågas i området, enligt Karin Brinkby, marknadsförare på Stångåstaden.

Annons
Läs ocksåMögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksidaEn barnsäng i en vindsskrubb utan fönster, ett nedgånget hus och en madrass mitt i ett kök.

Samtliga lägenheter är uthyrda sedan lång tid tillbaka men nyproduktionshyrorna gör att trycket inte är lika hårt som på äldre lägenheter med lägre hyra. En trea på 89 kvadratmeter som visades i samband med invigningen kostar 12 200 kronor i månaden medan Maria Nilsson och Anders Karlsson betalar knappt 10 000 för sin trea i markplan på 67 kvadratmeter.

– Det är dyrt men det känns ändå som att det är värt det, tycker Anders Karlsson.

Läs också 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.