Annons

Parkeringsplats var svartbygge

Växjö Växjöbostäder måste troligtvis ta bort p-platserna på Vallen södra eftersom de anlades utan tillstånd.

Flerbostadshuset Vallen södra stod inflyttningsklart i våras och i oktober var det klart med parkering på en 262 kvadratmeter stor asfalterad yta med plats för sex fordon.

Men någon bygglovsansökan lämnades inte in inför parkeringsbygget, berättar Smålandsposten i dag.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Den mänskliga faktorn finns även på Växjöbostäder, säger Maria Säterdal, vd för Växjöbostäder, till Smålandsposten.

Annons

Inte förrän i november lämnades en anmälan om bygglov in till kommunen. Nu pekar allt på att anmälan kommer att avslås av byggnadsnämnden, enligt Smålandsposten, främst för att den avviker för mycket från detaljplanen.

Om nämnden i slutet på januari säger nej till parkeringen, som kostat 100 000 kronor att anlägga, måste Växjöbostäder plocka bort den och tillhörande stödmur.

Annons
Läs ocksåHär chockhöjs hyran för parkering – Julias plats blir dubbelt så dyrOm två år måste Julia Bengtsson betala 1 875 kronor i månaden för sin parkeringsplats, nära dubbelt så mycket som i dag. Därefter stiger priset med ytterligare fyra procent per år, enligt Bostadsbolagets nya avtalskrav.
Läs också Här slår inspektörerna till mot hyreshuset - källarlägenheter pekas ut som dödsfällor Garagestriden har fått hyresgästerna att gå samman P-platsernas bredd passar en folkabubbla - men nu finns en halvmeter bredare bilar Tusentals bilar skadas på parkeringar – hyresvärdar vill göra p-platser bredare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.