Annons

Platen i Motala höjer hyrorna med 2,9 procent

Motala Bostadsstiftelsen Platen höjer hyrorna med 2,9 procent nästa år. Det blir en satsning på underhåll och bolaget minimerar sin vinst.

​Platen hade begärt 3,5 procent men uppgörelsen med Hyresgästföreningen landade på 2,9. Det är 22,90 kronor mer per kvadratmeter och år.

– För dem med kallhyra blir höjningen betydligt lägre, 14,60 kronor per kvadratmeter, säger Håkan Dahlgren på Hyresgästföreningen.

Den stora skillnaden beror på att värmekostnaderna för både fjärrvärme och elvärme ökar rejält.

Hyreshöjningen träder i kraft vid årsskiftet. Nivån ligger i det högre spannet i jämförelse med andra överenskommelser men Håkan Dahlgren ser att det finns fog att ändå se positivt på den.

Annons

– Ett av skälen är att man inte höjde i fjol. Vi kände också att vi kunde sträcka oss till den här nivån eftersom man ska satsa på underhåll och samtidigt minimerar stiftelsens vinst, säger Dahlgren.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Det känns ändå bra, fortsätter han.

Underhållet ska utökas på lång sikt och därför kan det dröja innan det märks skillnader för det stora flertalet hyresgäster.

Annons

– Men det här sätter i gång redan nästa år, säger Dahlgren.

Läs ocksåFick inte igenom enorma hyreshöjningen : "Måste spara pengar på något annat"Bostadsområde i Emmaboda och EBA skylt.

Här kommenterar Platens vd Peter Sjerling överenskommelsen:

Läs också Anki vägrade betala - då slapp hon hyreshöjningen: "Trodde inte det var sant" Så blir din hyra i Blekinge län 2024 Så blir din hyra i Kronobergs län 2024 Så blir din hyra i Kalmar län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.